Bewindvoering

Om diverse redenen is het mogelijk dat u niet meer of onvoldoende in staat bent (zelfstandig) uw financiële zaken te regelen en/of voor uw vermogensrechtelijke belangen zorg te dragen. Het kan ook zijn dat dit een familielid overkomt. De oorzaak hiervan kunnen (problematische) schulden zijn, maar ook een (aangeboren) lichamelijke of geestelijke beperking. Dit is geen schande, veel mensen kennen een vergelijkbare situatie.

Beschermingsbewind beschermt u wanneer u niet (meer) in staat bent zelfstandig zorg te dragen voor geldzaken door het beheer over uw financiën over te nemen. Uw bewindvoerder regelt dus actief uw geldzaken vanuit uw inkomen en komt op voor uw belangen.

De bewindvoerder beperkt de kans op (nieuwe) schulden en indien mogelijk zullen ook schulden worden afgelost.

Het is een heel goede manier om (weer) rust te creëren en te ervaren ten aanzien van uw financiële huishouding of die van uw familielid. Tijdens het beschermingsbewind regelt uw bewindvoerder namelijk al uw geldzaken en zakelijke post. De bewindvoerder ontvangt uw inkomsten en betaalt conform een  voor u persoonlijk opgesteld budgetplan uw  rekeningen, zoals huur, gas en licht en zorgverzekering. Op een aparte rekening ontvangt u zelf geld voor boodschappen en persoonlijke verzorging.

Natuurlijk dient u zelf voor inkomsten te zorgen, maar ook hierbij kunnen wij soms ondersteuning bieden.

Budgetbeheer

Budgetbeheer is een dienst gericht op het stabiliseren of overnemen van uw financiën. Budgetbeheer is vrijwillig en vindt plaats op basis van een overeenkomst tussen u en de budgetbeheerder. U geeft dus zelf een volmacht aan de budgetbeheerder om uw financiën voor u te beheren.

U kunt een budgetbeheerder in de arm nemen wanneer u (tijdelijk) niet (meer) in staat bent om uw geldzaken te regelen of dit (tijdelijk) niet meer wilt, zoals bijvoorbeeld na het overlijden van een partner die altijd de financiële administratie verzorgde.

Budgetbeheer is meestal van tijdelijke aard. Het eindigt wanneer u weer zelfstandig uw geldzaken kunt en wilt regelen.

In grote lijnen komen de werkzaamheden van een budgetbeheerder en een bewindvoerder overeen. Het inkomen komt binnen bij de budgetbeheerder die zorgt voor een tijdige betaling van de vaste lasten en leefgeld. In beide gevallen dient u zelf te zorgen voor voldoende inkomsten.

Wilt u meer weten over Bewindvoering of Budgetbeheer bij MM-Bewind, neemt u dan gerust contact met ons op.